Зафіксували першу смерть російського окупанта від променевої хвороби після вторгнення путінських військ у Чорнобильську зону відчуження. Госпіталізовано у стані різного ступеня тяжкості майже 100 окупантів.

Про це пише Обозреватель.

Частково їх звозять у Гомель під виглядом поранених. Такі повідомлення з посиланням на дані, опубліковані в рф, почали з'являтися у ЗМІ.

За даними ЗМІ, Військово-медична служба рфконстатувала першу смерть військовослужбовця путінської армії, який «заблукав» разом зі своїм підрозділом та технікою в зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС.

Також журналісти повідомляють про те, що ще 26 окупантів госпіталізовано у тяжкому стані, а у 73 загарбників спостерігаються ознаки «серйозного погіршення самопочуття», їх відправлено до госпіталів для вимушеного відновлення.

Інформацію про ймовірну променеву хворобу в окупантів, які окопувалися у Чорнобильській зоні відчуження, підтверджують і у Генеральному штабі України.

«За наявною інформацією, на території Республіки Білорусь, у Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, розміщені нібито «поранені» військовослужбовці збройних сил РФ, які отримали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження», – повідомили у ГШ ЗСУ.