Депутат Верховної Ради України VIII скликання, військовик Ігор Лапін в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів важливість підготовки закладок зброї, наголосив, як варто розподілити підрозділи ТрО для ефективного захисту українських територій.

Щоб військові добре орієнтувалися на місцевості Ігор Лапін висловив таку думку: «Я думаю, що територіальні оборони регіонів, які мають кордони з росією і Білоруссю, вони мають залишатися на місцях, а територіальні оборони, наприклад Франківщини, Тернопільщини, які не мають тих кордонів, можуть іти на підсилення вже в Суми, Харків і т.д.».

Путіну потрібен або розбомблений Київ, або захоплений Київ… Я впевнений, що прийде друга хвиля, тому треба до неї готуватися, — наголосив він.
Як в нас з озброєнням? В нас, що немає Калашів — море, в нас що, немає патронів — море. Чому люди на окупованих територіях мають чинити супротив за допомогою коктейлів Молотова або мирних мітингів?!, — проаналізував військовик озброєння ЗСУ.

За його словами, сили спецоперацій згідно інструкцій мали зробити закладки зброї: великі закладки — поза межами населених пунктів, менші закладки — на квартирах в населених пунктах для того, щоб люди йшли протистояти окупанту не з мисливськими карабінами.

Я думаю, в найперші дні війни найбільші втрати були за рахунок того, що вони на своєму патріотизмі ішли в бій, — додав Ігор Лапін.