Воєнний експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів про відбиття атак рашистів українськими військами, використання росіянами забороненої зброї та згуртування нації для перемоги над ворогом.

Попри всі заяви, що м. Рубіжне контролюється (російськими військами). Ця інформація не відповідає дійсності. Збройними силами України відбито 9 атак і збито 6 танків російських. Поблизу м. Кремінна вдалося відкинути росіян на відстань до 10 км… ЗСУ одночасно нанесли удари відразу по трьох місцях, — поінформував воєнний експерт.

За інформацією Генштабу йдеться про 80 знищених окупантів і близько 40 одиниць важкої бронетехніки ствольної артилерії.

Це є показовий момент, що не зважаючи на 8 років окупації, на моїй рідній Луганщині діє українська «повстанка», яка незважаючи на терор місцевих спецслужб ФСБ, менше з тим, не скорилася і є результати такої роботи, — зауважив Дмитро Снєгирьов.

В української нації є величезний досвід ведення партизанської війни, наголосив воєнний експерт.

Наразі йдеться про провали воєнної кампанії (росії), йдеться про те, що вся нація стала на захист воєнної кампанії… Коли нас поставили перед фактом існування української нації як етносу, постало питання захисту національної самоідентичності — оце стало об’єднавчим моментом, який згуртував націю, — наголосив він.

За словами експерта, наразі отримана оперативна інформація, що росіяни будуть задіювати при штурмі Попасної (Луганщина) вогнеметну установку ТОС-1, більш відома як «Солнцепёк». Це термобарична зброя, її небезпека в тому, що вибух має подвійний характер. Спочатку розпиляється аерозоль, потім ця хмара підривається і вона випалює все живе на території радіусом до 2 км. Використання цієї зброї заборонене міжнародними конвенціями. Ця зброя вже застосовувалась російськими військами і в Сирії, і в Чечні, а її рання модифікація — у війні в Афганістані. Її застосування може призвести до численних жертв населення в м. Попасна і Рубіжне.