Митрополит Луцький і Волинський Михаїл дав інтерв’ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

Сьогодні велика місія України виконати свою роль не лише захисту цілісності України, а й захисту миру і стабільності в усьому світі! — наголосив митрополит Михаїл.
Сьогодні належить об’єднатися й церкві, яка є в Україні — православній, в одну велику, єдину, помісну православну церкву, яка буде мати свого керівника одного, — підкреслив митрополит Луцький і Волинський.

Він вважає, що ПЦУ, і МП УПЦ і УГКЦ повинні об’єднатися в єдину помісну православну церкву під назвою Київський патріархат.

Лише З релігійні громади на Волині і один священик з с. Куликовичі на Маневиччині перейшли до УПЦ. Люди виявились більш свідомими, ніж їхні духовні пастирі.

Я зробив звернення відкрите і до ієрархів Волинської області МП УПЦ і до священиків, написав їм персональні листи з закликом до об’єднання, відходу від Москви і об’єднання до лав одної помісної церкви… Відгуку на сьогоднішній день поки немає, — зауважив митрополит Михаїл.

Нам не потрібне в тилу протистояння. Тому, звичайно, що ми будемо приймати громади, які проголосують в межах українського чинного законодавства більшістю голосів захочуть перейти в ПЦУ, ми їх будемо приймати, але ми не прихильники розпалювати на території інших громад якесь-там протистояння, — додав митрополит Луцький і Волинський.