Якби Маріуполь окупували, спроба росіян оточити угрупування ЗСУ в зоні ООС була би успішною.

Таку думку під час спілкування з журналістами «5 каналу» висловив засновник полку «Азов» Андрій Білецький.

«Якби Маріуполь не стояв, спроба росіян оточити, що вчора називалось «угрупування ООС» Збройних сил України, вже б відбулась. Проте місто приковує до себе величезну кількість сил і засобів противника. Ворожа авіація замість того, щоб працювати по інших цілях працює на знищення Маріуполя та його захисників. Але, безумовно, вони сподіваються на те, що Україна їх не забуде, і що влада в міру можливостей прийме кроки, щоб деблокувати місто», - зазначив Білецький.

Він нагадав, що, за різними даними, в місті й досі ще знаходиться від 130 до 150 тисяч цивільних, яких треба звільнити. Також треба деблокувати українських бійців, які продемонстрували насправді фантастичний героїзм, який ввійде в військову історію.

«36-та бригада морської піхоти, полк «Азов» та інші підрозділи багато зробили, а ми повинні правильно використати той час, який вони нам дали», - впевнений співрозмовник.

Коментуючи контроль Маріуполя, Андрій Білецький зазначив, що ворог, дійсно, пробився в центр міста вузьким клином, що це ускладнює оборону міста українськими військами.

«З одного боку, немає приводів для катастрофічного песимізму, тому що більшу частину міста все-таки контролюють українські війська. З другого – ситуація достатньо складна в прямому сенсі слова: понад 40 діб декілька тисяч людей б’ються проти 14-ти тисячного угрупування» - нагадав Білецький.

Нагадаємо, що Маріуполь майже з перших днів війни знаходиться в облозі. Окупанти щоденно бомбардують місто та обстрілюють його з артилерії. Знищено багато об’єктів цивільної інфраструктури. За офіційними даними, вбито щонайменше 5 тисяч цивільних.