Через кілометрові черги на польсько-українському кордоні з охочих пригнати в Україну «євробляхи» волонтери не мають змоги вчасно доставити авто, придбані українським бійцям.

Таку ситуацію описав луцький ведучий і волонтер Сергій Абрамчук.

«Півтори доби троє людей, яким не байдуже життя захисників України, провели на україно-польському кордоні, щоб перемістити авто, яке за запитом бійців мало їхати на передову. Завдяки закону про нульове розмитнення та десяткам кілометрів черг з авто під цей закон наше авто для хлопців не пропускали без черги. І спроби його перегнати поки не увінчались успіхом. Але скоро це вирішиться. Питання лиш у часі, який втрачається через нескінченні колони машин, лавет, тралів і навіть фур, в яких їдуть нульово-розмитнені», – пише волонтер.

Він розповів ГІТу, що волонтери, які женуть придбане в Європі для українських захисників авто, змушені вистоювати у кілометрових чергах, аби перетнути кордон. Польські прикордонники не бачать різниці між волонтерами і тими, хто купив авто для себе чи на продаж. І звинувачувати їх у цьому не можна.

Винні насамперед ті українці, які завдяки закону про нульове розмитнення заходилися заробляти на доставці в Україну «євроблях».

«Огида і розпач вже трохи минули. Але відчуття пофігізму та барижництва наших людей створює невеликий рубець на волонтерських душах, що тримають стрій, не втрачаючи почуття оптимізму, долаючи втому, для досягнення поставлених цілей. І нехай кожен збагне,що втрачений час – це втрачені життя наших захисників. Люди з різних міст, Луцьк, Київ і т.д., будуть і надалі тихо робити необхідні справи для пришвидшення нашої перемоги, бо так треба», – запевняє Сергій Абрамчук.