Ігор Гарбарук в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про виділення 40 млрд. дол. США для України.

Палата представників США ухвалила рішення виділити ще 40 млрд. доларів. Кошти, які були раніше виділені — 13 млрд. дол., вже закінчуються. Сполученим штатам необхідно було відкрити державну програму для постачання військового забезпечення Україні.

Ігор Гарбарук вважає, що гроші на відновлення інфраструктури України можна і потрібно шукати.

Будемо розраховувати на те, що кошти російського Центрабанку будуть не тільки заморожені, а й арештовані і буде прийняте рішення міжнародними судовими інституціями про передачу хоча б третьої частини цих коштів: а це порядку ста мільярдів (дол.)… Відповідно на території України арештовується і багато вже арештовано об’єктів російської інфраструктури: те, що належало росіянам, — розповів економіст про шляхи пошуку коштів.

Ігор Гарбарук наголосив, що ми можемо побудувати еталонну економіку, враховуючи той досвід, який є в світі, а ще забезпечити для громадян еталонні соціальні стандарти.

З цієї допомоги нам значно легше… Сполучені Штати виступають ключовим партнером для нас на сьогоднішній день, але не треба забувати про допомогу Британії, Прибалтики, Польщі, інших країн, — сказав він.