Російські війська в середу вранці випустили по місту Дніпро дві ракети, одну з них вдалося збити, а також ракету по Миколаєву, Сумщина була під обстрілами, у Харкові – тихо, бойові дії не вщухають у Луганській та Донецькій областях.

Про це пише УП.

На Дніпропетровщині вранці – ракетна атака по Дніпру. Одну ракету збили. Уламки пошкодили доми, є поранена людина. Друга ракета потрапила в об'єкт транспортної інфраструктури і спричинила значні руйнування.

Також ворог обстріляв дві громади на кордоні з Херсонщиною – Зеленодольську та Апостолівську. Наразі постраждалих немає. Деталі обстрілів з'ясовуються.

Сумська область: з вечора продовжувався артилерійський обстріл області з території Росії. Найбільше постраждали Білопільська, Ворожбянська, Новослобідська громади. Втрати та руйнування уточнюються.

Харків: без нічних обстрілів.

Протягом доби обстрілювали Печеніги, Чугуївського району, одну людину було поранено.

Також є поранений у с. Циркуни.

Луганська область: масовані артобстріли на всій території.

Знову обстріляли «Азот» – пошкоджено одну з адмінбудівель та прохідне об'єднання. Загалом 15 артилерійських атак по Сєвєродонецьку, зруйновано 12 багатоповерхівок.

По селах Попаснянської громади у вівторок завдано ракетно-бомбових ударів з літаків Су-35. Пошкоджень багато. З виявлених – будинки у Золотарівці, Камишевасі, Врубівці, а також у місті Горське. Є загиблі та поранені.

Донецька область: бої по всій лінії фронту.

Тяжкі бої ведуться за Дробишевим поблизу Лимана, над яким ворог намагається встановити контроль. Бої на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському напрямках.

Постійні обстріли не лише військових позицій, а й населених пунктів. За добу – 7 загиблих та 6 поранених.

17 травня росіяни завдали ракетного удару по важливих промислових об'єктах, зокрема, Кнауф Україна. У Бахмуті – пряме влучення ракети в житловий будинок. Є загиблі та поранені.

Миколаївська область: у вівторок вдень та о 23:30 були обстріли Широківської громади. Постраждалих нема. Пошкоджено житлові будинки.

У середу вранці, о 7:30, внаслідок обстрілу смт Первомайське Первомайської громади пошкоджено школу, жертв немає.

Також вранці на ракетний удар зазнали житлові квартали Миколаєва. Внаслідок обстрілу постраждала одна людина. Детальна інформація про наслідки з'ясовується.

На Херсонщині ситуація стабільно критична, окупанти продовжують обстріл позицій ЗСУ та знищення інфраструктури в окупованих селах Високопільської, Великоолександрівської, Нововоронцовської та Станіславської теробщин.

У більшості населених пунктів цих громад розбито та пошкоджено половину будинків місцевих жителів, школи, садки, амбулаторії та інші об'єкти інфраструктури.

Щодо спокійно, ніч пройшла в інших регіонах України.