Артилерія із Заходу, що надішйла в Україну, змінить хід війни з Росією і змусить як рФ, так і Україну «діяти спритніше», аби уникнути серйозних жертв.

Про це йдеться у статті «The Washington Post», передає «Українська правда».

Як пише найбільша і найвпливовіша газета США, міністр оборони Штатів Ллойд Остін вважає, що далекобійна артилерія виявиться вирішальною на наступному етапі війни.

Високопоставлений представник Міністерства оборони зазначив, що оскільки Захід продовжує відправляти в Україну так багато артилерії, «це може стати чимось на зразок перестрілки». За оцінкою Пентагону, росія не така ефективна, як хотілося б, у використанні далекобійної артилерії.

Очікується, що адміністрація Байдена, яка разом із Канадою навчає невелику кількість українських військовослужбовців поводженню з десятками 155-мм гаубиць, які обидві країни зобов'язалися надати, схвалить передачу ще більшої кількості артилерії Україні найближчими днями.

Нагадаємо, США вже пообіцяли надати близько 190 тисяч артилерійських снарядів, плюс 90 гаубиць. Станом на четвер більше половини прибули в Україну, як повідомило джерело WP.

Також, за словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, новий запит Конгресу США на суму 33 млрд доларів на додаткову допомогу Україні включає фінансування «далекобійної артилерії важчого калібру».

Крім того, Франція пообіцяла самохідні гаубиці «Цезар», що стріляють тими ж 155-мм снарядами.

Також можуть відправити артилерію Україні й інші союзники, такі як Британія та Швеція.