Компанія «Нова пошта» змінює тарифи на доставку з 23 травня та запроваджує низку спрощень у тарифах та послугах для клієнтів.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Зокрема, компанія знижує тариф на доставку до пошти на 10 грн — до 50 грн за посилку. За фіксованою ціною можна буде надсилати документи та посилки незалежно від географії доставки. До пошти можна надіслати посилки вагою до 20 кг.

Також компанія зменшує вагові градації у тарифі на доставку по Україні. Замість 7 вагових категорій посилок тепер буде 3 тарифи за вагою:

  • мала (до 2 кг) – 60 грн. Під час відправки одягу клієнти отримуватимуть пакети на 0,5 кг, 1 кг або 2 кг;
  • середня (до 10 кг) – 80 грн;
  • велика (до 30 кг) – 120 грн.

До нового тарифу вже включено оцінну вартість для посилок до 500 гривень. Для відправок вартістю понад 500 грн оцінна вартість, як і раніше, буде вважатися як 0,5% від вартості відправлення.

Вартість доплати за доставку посилок до села складатиме 20 грн.

Відправлення документів у фірмовому конверті до відділення тепер коштуватиме 45 гривень.

При надсиланні кількох посилок по одній експрес-накладній, доставка кожної з них збільшиться на 10 грн.

Посилання з максимальною вагою – за базовим тарифом по Україні, решта – за зниженим:

  • до 2 кг – 20 грн;
  • до 10 кг – 40 грн;
  • до 30 кг – 80 грн.

Також буде спрощено тариф для доставки вантажів. Він формуватиметься так: загальна вага вантажу ( у кг) множиться на вартість 1 кг, яка залежить від зони доставки (Дальності кінцевого населеного пункту).

Компанія скасовує розрахунок вартості доставки вантажів за параметрами або крайніми точками упаковки відправки. Тепер вартість за доставку нараховуватиметься виключно з урахуванням фактичної та об'ємної ваги самого вантажу та, як і раніше, за оренду пакувальних матеріалів для перевезення вантажу. ( Флет-бокс, палетні борти).

Крім того, Нова пошта збільшує кількість безкоштовних днів зберігання для палет з 2 до 3 календарних днів, не рахуючи дня прибуття.

Для вантажів, автошин та автодисків кількість днів зберігання скорочуватиметься з 7 до 3, не рахуючи дня прибуття.