У місті Стрий Львівської області священника московського патріархату небайдужі активісти, яким є різниця, яка Церква, облили зеленкою.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці релігійний оглядач Іван Петрущак.

«Володимир Мандзюк постраждав за рускій мір. Не за Церкву, не за Христа, не через любов до України, а через любов до Московського патріархату», – йдеться у дописі.

Згодом Петрущак додав, що в УПЦ МП, коментуючи фото із зеленкою, заявили, що не рф напала на Україну, не росіяни окупували Крим, а "почалась війна", бо в Україні безлад.

«Голова місіонерського та видавничого відділів Мукачівської єпархії УПЦ МП, редактор єпархіального журналу «Православний літопис», референт архієпископа Мукачівського і Ужгородського УПЦ МП та протоієрей Василій Юрина назвав причини війни Росії проти України: "В цій Державі давно не має права, закону, свободи, тому і сталася ця війна!"
Тобто "притісняли" московський патріархат і рф окупувала Крим? Я правильно зрозумів? Саме так РФ і виправдовує війну в Україні, – пише Петрущак. –
Священник УПЦ МП повністю повторив путінський погляд на Україну. Саме російські загарбники вважають, що в Україні безлад і владу захопили "Київська хунта" у 2014 і тому подібне. А зараз Путін наводить порядок від "нацистів". Ймовірно "визволителів" і "наводителів законів і порядку" чекає і протоієрей УПЦ МП Василій Юрина. Інакше, як пояснити його слава?
Ситуація сумна, і я не в захваті, адже навряд чи це послужить конструктивному діалогу і об'єднанню. Мені шкода цього нещасного, але я думаю, що ніхто б його і пальцем не чіпав, якби він покинув структуру, на руках яких є кров. А тепер нехай не думають, що надворі 2014-й чи 2019 рік. Це вам не Томос і це вам навіть не Київський патріархат, який можна було формально зацькувати канонами».