Експерт з міжнародної безпеки Тарас Жовтенко в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про «Рамштайн-2».

Зустріч «Рамштайн-2» — це другий раунд, власне робоча зустріч.

Вона була настільки максимально результативною… Там ще була заява про те, що 20 країн з цієї групи «Рамштайн» готові сідати і домовлятися про передачу Україні більш потужних артилерійських систем, і озброєння якого так потребують українські захисники, — повідомив він.

Першим моментом є правова рамка, яка дозволить просто передавати зброю іншій країні, не боячись порушити законодавство. Другий момент – затверджений бюджет у 40 млрд. доларів, який Сенат США прийняв на минулому тижні. Тобто країни-учасниці зрозуміли, що є всі правові підстави для передачі зброї Україні і на це є бюджет, а значить, витрати будуть компенсовані.

Для довідки. У зустрічі контактної групи щодо України, що відбулася 23 травня, яку місяць тому було створено під час першої зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині, взяли участь представники 47 країн. Новими учасниками зустрічі стали: Австрія, Боснія та Герцеговина, Колумбія, Ірландія та Косово.