Пентагон проанонсував зустріч «Рамштайн-3», яка відбудеться в Брюсселі 15 червня.

Її організацією займеться голова Пентагону Ллойд Остін ІІІ.

«Я поїду до Брюсселя для організації наступної особистої зустрічі Контактної групи з оборони України. Там будуть лідери у галузі оборони буквально з усього світу для обговорення поточної кризи в Україні на тлі неспровокованого вторгнення росії», — написав Остін 4 червня у Твіттер.

Зокрема, Остін написав, що, починаючи з 7 червня, він вирушає у міжнародну поїздку у декілька країн з метою сприяння просуванню низки ключових американських оборонних пріоритетів і партнерств в усьому світі. Його подорож передбачає візити до Сінгапуру, Тайланду і Бельгії. 

Нагадаємо, перша зустріч на базі США у німецькому Рамштайні була історичною. На ній фактично сформували світову антиросійську коаліцію. Другий саміт розширив коло країн, на ньому ухвалили рішення про передачу Україні протикорабельних ракет «Гарпун», танків та іншого озброєння.

Остін – відкритий прихильник жорсткої антиросійської лінії. Він багато разів заявляв, що «росія має бути ослаблена настільки, щоб вона не могла більше робити те, що зробила під час військової операції в Україні» і що «США зрушать небо і землю для підтримки України у боротьбі з російським вторгненням».