У школі села Вербка Дубівської територіальної громади Ковельського району Волині створили швейну майстерню, де вчителі у вільний від уроків час шиють розгрузки, плитоноски і футболки для українських захисників.

Про це пише у фейсбуці Дубівський сільський голова Роман Троцюк.

Все виробництво розпочиналось із пошиття розгрузок та плитоносок. Згодом  за кошти вчителів придбали оверлок, який відкриває нові можливості для пошиття військової амуніції.

«Виникла ідея налагодити пошиття футболок, адже зміна погодних умов сприяє зміні одягу. Великим попитом серед військових користуються звичайні футболки. Наші трудівниці у вільний від проведення уроків час працюють над створенням своїх шедеврів одягу. Кожна нова одиниця досконаліша за попередню. Виробництво переходить на новий кращий рівень», – розповідає сільський голова.

Пошиті футболки передадуть нашим бійцям на фронт.

«Після перемоги наші майстрині із сіл Дубове та Вербка, які шиють костюми та футболки, зможуть запропонувати нашим підприємцям, аграрним підприємствам пошиття робочого одягу. Це може бути взаємно вигідна співпраця, яка запускає маленьку економіку в середині громади. Для цього необхідно буде докупити вишивальні машини, за допомогою яких наносити на одязі відповідні бренди компаній та підприємців, щоб ідентифікувати підприємства. Кожен, в міру своїх можливостей та бажання, працює на спільну перемогу над ворогом», – йдеться у дописі.