На Волині школи самостійно вирішують, якого саме числа має бути останній день навчання та яким чином будуть вручати документи учням про освіту. Щодо останнього, то на першому місці має бути безпека.

Про це повідомила заступниця начальника управління освіти Волинської ОДА Тетяна Соломіна, пише ІА «Волинські новини».

Вона повідомила, що залежно від ситуації, педагогічні ради шкіл ухвалюють рішення, коли саме має завершуватися навчальний рік.

«Згідно з законом, є 175 навчальних днів. Були рекомендації це не враховувати, проте у нас на території не було бойових дій, тож ми приводимо в порядок норматив 175 днів, адже це фінансовий документ. Завершення навчального року – відповідальність кожного директора закладу освіти. Є прописані методичні рекомендації. Завершувати навчальний рік школи повинні в межах нормативів і чинного законодавства, а вручення документів про освіту з урахуванням безпекових умов. Це сьогодні найважливіше», – повідомила вона.

Рішення про закінчення навчального року ухвалюється під час засідання педагогічної ради і кожен заклад має це рішення погодити з органом місцевого самоврядування. Дати останнього дня навчання можуть відрізнятися у різних школах. Адже в одній, наприклад, був карантин, у іншій – ніхто не хворів.

«Враховується кількість днів карантину, канікулярний період. У одних школах були хворі на ковід, у інших карантину не було, бо там були хворі лише на грип. Кожна школа має свої обставини, в яких вона перебувала та визначала форми навчання. І залежно від цього ухвалюється рішення про завершення навчання», – заначила Тетяна Соломіна.

Нагадаємо, у Луцькій громаді навчальний рік триватиме до 9 червня, враховуючи норму 175 навчальних днів.