Продовжується підготовка ворога до відновлення наступу у напрямках населених пунктів Ізюм та Слов'янськ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 31 травня.

На Донецькому напрямку противник, за підтримки вогню артилерії та мінометів, проводить активні штурмові дії на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, бої продовжуються.

Ворог намагається встановити повний контроль над Сєвєродонецьком і оточити підрозділи Сил оборони України, що знаходяться на зазначеному напрямку. Командування противника підготовку до наступу у напрямах населених пунктів Сіверськ та Райгородок.

На Курахівському напрямку росіяни активних бойових дій не проводили, крім постійних артилерійських обстрілів наших позицій. У той же час на інших напрямках окупанти також продовжують обстріл позицій ЗСУ з метою допуску їх перекидання на інші напрямки.

В акваторії Чорного та Азовського морів російські окупанти продовжують блокування шляхів прямування кораблям. Фрегат «Адмірал Макаров» продовжує перебувати у постійній бойовій готовності - на його борту перебуває до 8 крилатих ракет типу «Калібр».

Також за даними розвідки на території Республіки Білорусь відмічено зняття з баз зберігання танків та бойових машин піхоти - не виключено, що надалі планують передати російській армії з метою заповнити втрати у техніці.