Країни Балтії із самого початку війни першими підтримали Україну як зброєю, так і діями в дипломатії.

До Києва прибули міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви. Під час свого візиту до столиці вони зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Країни Балтії із самого початку війни першими підтримали Україну як зброєю, так і діями в дипломатії. Дякую міністрам закордонних справ Естонії Еві-Марії Лійметс, Латвії – Едгарсу Рінкевичсу та Литви – Габріелюсу Ландсбергісу за візит до Києва!, – написав він.

Відвідуємо Київ з латвійським та естонським колегами. Цього разу ми також говоримо про відбудову, відновлення та статус кандидата в ЄС для України. Квітучий Київ нагадує, що країна готова до світлого майбутнього, – написав Ландсбергіс у Твіттері.

Глава МЗС Естонії Ева-Марія Лійметс зазначила, що міністри прибули, щоб показати непохитну підтримку українському народові та обговорити більше способів, як країни Балтії можуть допомогти Україні, яка бореться за свою свободу та суверенітет, а також за демократичні цінності.

Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що у Києві міністри завершують візит, який був перерваний 24 лютого, коли Росія розпочала агресію проти України.

Судячи з фото, що їх оприлюднили міністри у Твіттері, вони вже побували в передмісті Києва, що постраждало від російської навали.