За повідомленням від місцевих жителів, у Пологах російські військові розстріляли біля 20-ти своїх автомобілів, тільки щоб не їхати на лінію фронту, сказавши, що це зробили представники руху опору на тимчасово окупованій території Запорізького краю.

Про це повідомляє Запорізька ОВА.

Крім того, командування 97-го піхотного батальйону 60-ї окремої піхотної бригади повідомило, що російські військові використали важку вогнеметну систему «Сонцепек», якою вони часто погрожували українським захисникам, по своїх же позиціях, цим самим фактично «випалили» окупантів з української землі. 

«Керівництво 97 піхотного батальйону висловлює своє задоволення діями російських окупантів, які сьогодні, 8 травня, використовуючи на Запорізському напрямку важку вогнеметну систему «Сонцепек», застосували її проти своїх позицій та фактично випалили рашистських окупантів з української землі. Такі дії позитивно сприймаються та всіляко підтримаються українськими військовими. Ми розуміємо, що на травневі є традиція готувати шашлики, але в нас є одне зауваження – паліть себе на території росії. Бо в Україні вам зовсім не раді!» – саркастично написали українські захисники.

За повідомленням Запорізької ОВА, морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким, відмічається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство. Підрозділи росіян скаржаться на неефективність атак на позиції Сил оборони Запорізького краю в районі Гуляйполя.

Окрім того, напередодні 9 травня мешканці міста Токмака, Пологівського району Запорізької області нагадали окупантам, що вони на українській землі тимчасово. Так, на вулицях міста масово почали з‘являтися листівки з написом «Перемогли нацизм – переможемо і рашизм». 

Запорізька обласна військова адміністрація застерігає, що сьогодні, 9 травня, загарбники планують провести можливі провокації під час показових акцій святкувань під назвою «Безсмертний полк», аби звинуватити Сили оборони України в нищенні власного народу. Є вірогідність, що росіяни, переодягнені у форму ЗСУ будуть нападати на мирні колони людей, кидати шашки у натовп, відкривати стрілянину.