Перша леді країни виступила з промовою під час міжнародної онлайн-конференції «Жінки у конфліктах» у Брюсселі.

Про це розповіла перша леді України Олена Зеленська.

За її даними, у лавах ЗСУ наразі служать 37 тис. жінок. З них уже понад 1 тисяч стали командирками.

«Я не можу говорити про війну мовою статистики й цифр. За ними втрачаються долі. У нас уже є справжні символи нашої війни. Це Оксана, медсестра з Лисичанська. Вона продовжувала ходити на роботу й допомагати хворим аж до того моменту, поки сама не залишилася без ніг, потрапивши на ворожу міну. Оксана – символ жаги до життя й непереборної сили любові. Ліза Чернишенко з Попасної. Їй усього 15. Вона з вогнепальними пораненнями сіла за кермо й вивезла в безпечне місце чотирьох поранених! Ліза – символ нашої безстрашної молоді. Тетяна Близняк, яка годує донечку в київському метро, що перетворилося на бомбосховище. Це фото назвали «Українська мадонна». Тетяна – символ нашого материнства. І таких прикладів – безліч», – повідомила Олена Зеленська під час онлайн-виступу на міжнародній конференції «Жінки у конфліктах», що відбулася в Брюсселі.

Також Зеленська повідомила, що жінки складають більша частину усіх медиків країни. Крім того, близько 50% українських підприємців – також жінки.

«Є таке популярне питання: яка ваша суперсила? Так от, кожна наша жінка може відповісти: моя суперсила – я українка! І це не перебільшення. Наші жінки – супергероїні, які наближають перемогу кожним днем свого життя», – зазначила пані Зеленська.