Російські агенти у Лисичанську приходили в гумантірані штаби і передавали дані через супутникову мережу «Старлінк» інформацію про українських військовослужбовців.

Про це повідомляє начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

СБУ з поліцейськими провели у Лисичанську комплексну перевірку осіб, з мобільних пристроїв яких, можливо, «зливалась» інформація стосовно наших військових.

Правоохоронці перевірили «активність» понад 50 осіб, які занадто жваво ділилися інформацією з російськими телеграм-каналами. Іхні дії могли сприяти розвідувально-підривній діяльності в інтересах рф.

«Приходили, брали гуманітарку, просили допомогу – отримували її і, не виходячи зі штабу – зраджували Україну. Знали, що своїми діями вбивають і руйнують... СБУ вже виявили канали зв’язку представників окупантів з так званими коригувальниками вогню. Зараз у проросійському контенті соцмереж почали ширитися повідомлення-застереження про професійну роботу української спецслужби та рекомендації щодо тимчасово обмеження інформаторської діяльності на шкоду Україні», – пише Гайдай у фейсбуці.