До махінацій з гуманітарною допомогою причетний благодійний фонд бізнесмена, заступника голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Гупала «Віримо в Україну».

Про це, посилаючись на декілька власних джерел, повідомляє ІА «ВолиньPost».

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили у Луцьку зловмисника, який через громадську організацію Волині ввозив під виглядом гуманітарної допомоги в Україну автомобілі, а потім їх продавав за готівку.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

Махінаціями, використовуючи благодійну організацію, як пише видання, займався громадянин Юрій Куць.

У межах кримінального провадження зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Отримати коментар Юрія Гупала на момент виходу публікації не вдалося.