За причетність до схеми продажу автомобілів, які ввозив на територію України як гуманітарну допомогу благодійний фонд заступника голови Волинської ОВА Юрія Гупала «Віримо в Україну» затримали одну людинуЮрія Куця.

Він – віцепрезидент Федерації боксу Волинської області, причетний також до ще декількох організацій кікбоксингу, пише ІА «Волинські новини».

Згідно з даними з відкритих джерел, він також є директором товариства з обмеженою відповідальністю «Луцькдевелопмент», яке надає в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Нагадаємо, оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за понад 100 тис. грн. Також обіцяли продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість оцінили в $12 тис.

У межах кримінального провадження Юрію Куцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.