Рашисти у ніч на 20 червня намагалися завдати ракетного удару по Білгород-Дністровському району Одеської області, а вранці – по Одесі, проте ракети було знищено в повітрі.

Про це повідомляє ОК "Південь"

"Ворог продовжує атакувати Одещину крилатими ракетами типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу, що розташований в тимчасово окупованому Криму. Вночі була спроба вдарити по Білгород-Дністровському району, а вранці – по самій Одесі. В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені в повітрі", – йдеться у повідомленні.

Повідомлення про вибухи в Одесі почали надходити від жителів о 07:20. За годину-півтори до цього також повідомлялося про роботу ППО в області.

Повітряна тривога на Одещині оголошувалася з 07:19 до 07:34, а також вночі з 02:37 до 02:51.

Довідково:

П-800 "Онікс" – це російська надзвукова універсальна протикорабельна ракета середнього радіуса дії, яку розробляли ще за часів Радянського Союзу. Вона призначена для ураження надводних або й наземних цілей в умовах сильної вогневої та радіоелектронної протидії. Радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповідав, що збити такі ракети непросто. Однак наша ППО справляється, тому чиновник називав це видатним досягненням.