Американський президент каже, що не хоче «створювати проблем українцям», тому малоймовірно, що до кінця місяця приїде в Україну.

Джо Байден «навряд чи» відвідає Україну під час свого європейського турне цими вихідними, цитує CNN заяву президента США.

Це пов'язано з тим, що він не хоче призвести до ще більших труднощів для українців, пояснив сам Байден. Водночас американський лідер заявив, що вважає членство України в ЄС «дуже ймовірним».

«Це залежить від обставин», – сказав Байден, коли його запитали, чи планує він, як і раніше, відвідати Україну, і додав, що не хоче «створювати додаткових труднощів українцям».

На ще одне питання, чи очікується, що він поїде в Україну, доки він перебуває в Німеччині й Іспанії на самітах G7 та НАТО, Байден сказав: «Під час цієї поїздки – малоймовірно».

Байден не відвідував Україну впродовж того часу, поки країна перебуває під вторгненням Росії. Натомість він відправляв держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра оборони США Ллойда Остіна, а також першу леді Джілл Байден.

Про те, чи впевнений він, що Україна стане членом Європейського Союзу, Байден сказав журналістам, що, на його думку, це «дуже ймовірно».