Колишній голова Маневицької РДА, кандидат економічних наук Андрій Линдюк в ефірі ГІТ проаналізував виконання місцевих бюджетів громадами, а також рівень сплати ТГ податків.

Гість ефіру прокоментував наступне: Більшість громад справилися і були готовими до нових викликів. І в багатьох було навіть перевиконання, — розповів він.

В березні по Волинській області розпочалися обмеження виплат для бюджетних працівників, які фінансуються з місцевих бюджетів через невиконання місцевих бюджетів.

За 5 місяців, в порівнянні з тим, що було минулого року, а це приблизно 50% всіх доходів для ТГ. На Волині невиконання ПДФО є лише у трьох громадах: Цуманській, Берестечківській, Олицькій.

 Загалом якщо говорити про основний бюджетоутворюючий податок, то він для більшості громад такий пристойний і нормальний, — повідомив Андрій Линдюк про виконання ПДФО у територіальних громадах.

Він також зазначив, що Володимирська міська рада отримала вдвічі більше ПДФО.

Єдиний податок сплачують в повній мірі в більшості у сільських громадах (Маневицькій, Любешівській, Ратнівський).

Критичною є ситуація з акцизом на пальне. 5 % від реалізації пального, яке реалізували місцеві АЗС, — це для багатьох були величезні кошти, які мільйонами вимірювалися.

Постановою КМУ було знято акциз на пальне для територіальних громад. У деяких громадах є недовиконання, у Маневицькій ТГ це відчутно.