Експерт-політолог, політичний консультант, історик Олександр Палій в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю щодо відсторонення Ірини Венедиктової та Івана Баканова, необхідність проведення прозорих конкурсів при підборі керівників і працівників в українські правоохоронні органи.

Чесно кажучи, в мене ні Баканов, ні Венедиктова не викликали таке ставлення, як до людей, які дуже серйозно ставляться до своєї роботи, своєї місії, — прокоментував він.
 Їхні звільнення — це добре, але чи будуть з призначенням нових керівників якісь серйозні просування в правильному напрямі, я не знаю, — додав Олександр Палій.

Експерт-політолог назвав інші мотиви відсторонення посадовців Президентом:

Все це пов’язано не тільки з такими речами, але й спробами зав’язати на себе ось цей правоохоронний блок і зробити його повністю керованим з боку Зеленського.

Звичайно, що потрібно проводити конкурси по САП, НАБУ, ДБР, вважає політичний консультант, оскільки там є російські «кроти». Це можна зрозуміти у зв’язку порушенням абсурдних справ щодо Томосу, проходженню наших кораблів та ін.

На думку Олександра Палія, результат ми зможемо побачити по факту дій цих правоохоронних органів. Українське законодавство надає всі повноваження в цій сфері Президенту під час воєнного стану.