Ще не встигли висохти чорнила, а вже дві підлі провокації: удар по Одеському порту та заява міноборони рф, що українські порти «небезпечні для судноплавства». Про це радник керівника Офісу президента України, член української переговорної групи з рф Михайло Подоляк написав у Twitter і додав, що "росія передбачувано нікчемна", передає УНН.

На словах ти Лев Толстой, а насправді… росія передбачувано нікчемна. Ще не встигли висохти чорнила, а вже дві підлі провокації: удар по Одеському порту та заява міноборони рф, що українські порти «небезпечні для судноплавства, - написав Подоляк.

Крім того, за його словами, це ще одне нагадування світу, чого варте російське «прагнення миру».

Нагадаємо, ворог 23 липня атакував Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". 2 ракети збито силами протиповітряної оборони. 2 влучили в об'єкти інфраструктури порту, повідомили в ОК "Південь".

Це сталося менше як за 24 години після того, як росія підписалася під угодою про розблокування експорту українського зерна морем - з ООН та Туреччиною. Аналогічну угоду окремо від рф з ООН та Туреччиною підписала й Україна. Йшлось про розблокування для експорту трьох портів - "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Ворожий ракетний удар по порту Одеси уже викликав реакцію, як МЗС України, так і іноземних дипломатів, зокрема, США та ЄС.