Головний редактор сайту «Наші гроші» Юрій Ніколов в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів про своє розслідування, а також про корупційні ризики при монополії на закупівлю зброї новоствореного держпідприємства «Агенція оборонних закупівель».

Він є автором розслідування «Чи має Україна запобіжники від саботажу у збройній монополії Єрмака?» про те, що новостворене держпідприємство «Агенція оборонних закупівель» контролює бізнес-партнер Андрія Єрмака, а також батька голови ОП та росіянина з шпигунським минулим.

Юрій Ніколов також проаналізував політичну постать Єрмака:

 Я думаю, що особисто від Єрмака загрози немає, він все-таки людина з двома руками, двома ногами — що він такого може зробити? Але його апетити щодо влади — вони є загрозою, на жаль.

Головний редактор сайту «Наші гроші» вважає, що ми можемо отримати дуже консервативну замкнуту систему, в якій контроль буде забезпечуватися тими самими людьми, які їх витрачають. Це створює найпростіші корупційні загрози, які часто спостерігаються в українському суспільстві.

Монополія, не підконтрольна нікому, призводить до «розбещення» і створення корупційних марж в цих закупівлях… Є ризик того, що буде закуповуватися що попало, у кого попало і за які попало гроші, — вважає він.