Війна згуртувала краян і спонукає кожного робити все можливе заради наближення перемоги. Тож наші земляки навіть творчістю допомагають долати ворога. І перебільшення у цих словах немає ані трішечки.

От, наприклад, Оксана Крючкова (на фото) із села Сошичне проводить благодійні лотереї, лотами якої є листівки та закладинки. Молода вчителька початкових класів створює їх сама, - пише газета «полісся».

Малює, друкує у Києві, а тоді реалізовує. Виручені кошти спрямовує на Перемогу. Загалом їй вдалося провести уже вісім благодійних лотерей. Як розповідає Оксана, дві з них були пробними. Та коли проекспериментувала, зрозуміла, що таким чином можна поширити свою творчість і зробити нею комусь приємне, а також фінансово підтримати тих, хто цього потребує.

Тому вже наступні лотерейки були з переказом коштів на лікування дівчаткам Юлі (Царство їй небесне), Улянці, Марічці. А як почалася війна, лотереї одразу «переорієнтувалися» на підтримку ЗСУ. Зокрема, під час останньої з них вдалося назбирати 1640 гривень.


«Заохотилася збором коштів на байрактари, який проводив Фонд Сергія Притули. Але поки за день розбирали номерочки, то і на байрактари назбирали, — посміхається Оксана. — Але я все одно задонатила ці гроші у Фонд Сергія Притули — вони знають, що треба придбати. Також я переказую 10% від продажу своїх листівок та закладинок на ЗСУ. Вже два рази по 1000 грн перераховувала нашій волонтерці, яка організовує допомогу захисникам, та двічі — 400 та 350 грн (теж з лотерейок) — нашим вчителькам. Вони постійно готують смаколики солдатам, тому ці кошти дуже пригодилися (на енергетичні набори та інше)», — розповідає співрозмовниця.


Зауважимо, що Оксана наразі перебуває у декретній відпустці. Але, доглядаючи за своїм активним малюком, вона все ж знаходить час повоювати на своєму творчому фронті, щоб наблизити омріяну Перемогу. Задля цього працює переважно вночі, бо вдень — з малюком та по господарству.

Зрештою, намалювати ілюстрацію — це ще не вся робота. Потрібно виставити її на продаж. А продає листівки та закладинки мисткиня переважно через інстаграм. Для цього створила і свою власну творчу крамничку в інстаграм lustivka.with.love.