Окупований Крим став плацдармом для російських ударів по вільній території України.

Про це заявив у своєму зверненні президент України Володимир Зеленський.

За його словами, за роки окупації росія перетворила Крим на великий військово-тюремний табір, і його жертвами стали десятки тисяч людей.

«Крим став плацдармом для ударів по вільній території нашої країни. Слабка і недостатньо принципова реакція на окупацію Криму в 2014 році і в наступні роки стала однією з передумов того, що російська агресія змогла розростися до таких масштабів. Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму», – зазначив Зеленський.

Також він додав, що ситуація на полі бою за минулу добу не зазнала суттєвих змін.

«Продовжуються жорстокі бої на Донбасі, на Харківщині, продовжується боротьба за південь нашої держави... Українська артилерія і розвідка зробили вже багато для того, щоб знизити вогневий потенціал окупантів, – і це відчувається. Хочу сьогодні подякувати усім нашим воїнам, які руйнують російську логістику, які знищують боєзапас окупантів і які не залишають окупантам жодного безпечного місця на нашій землі. І також хочу подякувати зараз партнерам – усім, хто постачає Україні сучасну і ефективну артилерію, ракетні системи. Сила демократичного світу добре відчувається на полі бою в Україні цими тижнями», – додав Зеленський.