Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що російська сторона погодилась віддати тіла військовополонених, які загинули внаслідок вибуху в Оленівці, але «після закінчення розслідування».

Про це пише Суспільне.

«Можу повідомити, що ми отримали сигнал, що вони (росіяни – ред.) готові повернути тіла наших героїв, але таке формулювання, що після закінчення розслідування. На уточнення, скільки треба часу для розслідування, ми відповіді поки не отримали. Але ми чекаємо», — розповів Лубінець в ефірі телемарафону.

За його словами, коли наші військовослужбовці потрапляють у полон, Міжнародний Комітет Червоного Хреста на запити України з'ясовує імена полонених. Надалі вони та ООН гарантують полоненим безпеку і повернення їх додому через обмін.

«На мій запит дати список стосовно того, що відбувається з конкретними «азовцями», я отримав відповідь, що всю інформацію стосовно військовослужбовців отримають виключно родичі. Я можу як омбудсмен отримати лише загальну інформацію щодо загиблих і поранених», — додав Лубінець.

Уповноважений також зазначив, що під час неофіційного спілкування представники Червоного Хреста запевнили, що «роблять усе, щоб надати родичам інформацію».