Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що в України немає заборони від західних партнерів на ураження військових об'єктів РФ в окупованому Криму.

Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

Також Резніков висловив сподівання, що США ухвалять політичне рішення надати Україні ракети для HIMARS, які битимуть на 300 кілометрів. Наразі Україна офіційно має ракети до HIMARS, які б'ють на 80 км.

На фоні низки вибухів у Криму журналіст запитав, чи має Україна озброєння, яке може вразити об'єкти в окупованому Криму, і чи є домовленості зі США щодо легітимності таких ударів на півострові.

Крим і HIMARS

"У нас є домовленості зі США, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам штатами і партнерами, по території Російської Федерації. Але якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де є ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень немає", - заявив Резніков.

Стосовно зброї він відповів так: "Будь-яка зброя має відповідну відстань ураження. Тому залежно від того, з якої точки, з якої локації завдається чи планує ураження, і залежить, чи можна досягти конкретної мети".

При цьому він висловив сподівання на отримання Україною ракет ATACMS для установок HIMARS, які здатні бити на 150 та 300 км.

"Маю надію, що буде ухвалене політичне рішення щодо ракет ATACMS, які дадуть дуже багато позитиву на полі бою для України та всього цивілізованого світу, як HIMARS вже змінили дуже сильно картинку бою", - заявив Резніков.

Міністр запевнив, що жодної установки HIMARS Україна не втратила.