18 серпня у Львові відбудеться зустріч президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, українського президента Володимира Зеленського та Генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Гутерреш прибув до Львова 17 серпня, а Ердоган, як повідомляють турецькі ЗМІ, вилетів на зустріч 18 серпня зранку.

За даними CNN Turk, серед важливих тем на саміті буде забезпечення припинення вогню як продовження зернової угоди за посередництва ООН і Туреччини, а також зближення президентів Зеленського і Путіна.

“Очікується, що на зустрічі, яка відбудеться у Львові, неподалік від польського кордону, “зернову угоду” розглядатимуть як модель припинення триваючої війни між Росією та Україною”, — пише CNN Turk.

Заплановано, що спочатку відбудеться зустріч Зеленського з Ердоганом, а потім президенти зустрінуться з Гутеррешем, інформує телеканал ТРТ.

Під час візиту до Львова президент Туреччини може запропонувати президенту України Володимиру Зеленському організувати його зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє турецький телеканал A Haber із посиланням на свої джерела.

“Президент Ердоган неодноразово заявляв, що Туреччина готова виступати посередником між двома сусідніми країнами з моменту початку російсько-української війни 24 лютого. Особливе значення має й той факт, що тристоронній саміт у Львові відбувається після особистої зустрічі президента Ердогана з Володимиром Путіним у російському Сочі 5 серпня”, — пише CNN Turk.

Згідно з новинами, які журналісти каналу отримали з російських джерел, президент Росії Володимир Путін на саміті в Сочі 5 серпня натякнув, що може зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським.

За даними каналу, російська сторона сказала: “По-перше, лідери можуть обговорити і визначити дорожню карту. Потім делегації можуть розпочати роботу над втіленням цієї дорожньої карти в життя”.

6 серпня стало відомо, що Реджеп Тайїп Ердоган знову запропонував російському колезі Володимиру Путіну зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.