У мережі з’явилося відео, на якому наближений до путіна олігарх Євгєній Пригожин, що також організував так звану приватну військову компанію "Вагнер" особисто закликає російських в’язнів воювати в Україні.

Відео опублікував у Twitter журналіст Саймон Островський, передає «Українська правда».

На відео, яке також з’явилося у групах найманців, чоловік, схожий на Пригожина виступає перед в’язнями у російській колонії. Коли і де було записане відео, невідомо.

Він, зокрема, говорить, що йому потрібні "лише штурмовики".

"Ми дуже акуратно ставимося до тих, хто сидить за сексуальними статтями. Але розуміємо, що бувають помилки... Нам потрібні тільки штурмовики. 60 відстоків моїх хлопців – штурмовики, і ви будете одними з них... Вздводи вогневої підтримки та інші підрозділи, які забезпечують наступ, у мене є, в ПВК. У мене є літаки кількох типів, є РСЗО, є танки, є все, що необхідне для того, щоб ефективно наступати… Після того, як я вам усе розповім, пройде співбесіда…
Загиблі, тіла відвозяться у те місце, яке ви вказуєте у своєму заповіті... Всіх ховають на алеях героїв в тих містах, де вона є. Хто не знає, де ховати, ховаємо поряд з каплицею ПВК «Вагнер» в Гарячому Ключі.
Через пів року йдете додому, отримавши помилування. Ті, хто хоче лишитися з нами – лишається з нами, тому варіантів повернутися на зону немає ніяких. Ті, хто приїжджає і в перший день каже: "Кудись я не туди потрапив", – ми робимо позначку "Дезертир" – і після цього йде розстріл".

Нагадаємо, 4 липня "Важные истории" повідомили, що в колоніях Санкт-Петербурга ув'язнених почали вербувати в "добровольці" для поїздки на війну в Україні у складі ПВК "Вагнер".

20 липня видання писало, що ПВК "Вагнер" проводила набір на службу серед російських в’язнів у півтора десятках колоній росії.

Пізніше зявилася інформація, що майже всі ув'язнені двох російських колоній, завербовані ПВК "Вагнер" на війну в Україні, загинули.