Попри зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні, Міністерство охорони здоров’я не планує вводити контроль за наявністю COVID-сертифікатів та обов’язкове носіння захисних масок у громадських місцях.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу 19 вересня.

За його словами, в Україні після оголошення воєнного стану через повномасштабне вторгнення росії скасували карантинні обмеження і повертати їх на загальнонаціональному рівні не збираються.

“На національному рівні не планується впровадження загальнонаціональних локдаунів або якихось обмежувальних заходів”, — сказав Кузін.

Водночас, санлікар закликав місцеву владу, за необхідності, застосовувати профілактичні обмеження. Поки носити маски через різке зростання захворюваності вже рекомендували у Києві та Івано-Франківську.

“Відповідні медичні комісії та ДСНС області можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення населення, транспорті, рекомендувати носіння масок у закладах охорони здоров’я. Такі заходи можуть зменшувати кількість випадків коронавірусної хвороби”, — зазначив лікар.

Кузін наголосив, що має бути баланс між можливостями, безпековим питанням і тим впливом, який заклади охорони здоров’я можуть спричинити щодо зростання кількості випадків захворювання на ковід.