Існує загроза завдання ракетних ударів ворожими військами з білорусі, попри те, що останні обстріли здійснювалися переважно з території рф або тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив під час телемарафону представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Слово і Діло.

«Ми бачили останні місяці, що основні удари все ж таки були з боку росії – це з Чорного моря, з окупованої території, з території росії зі східного та північного напрямків. З Білорусі було, звичайно, менше застосування. Втім, територія Білорусі постійно використовується російськими військами для того, аби проводити там певні маневри, для знаходження там авіаційного угруповання вкс росії, літаків спеціального призначення, що надають радіолокаційну підтримку, тощо. Тому загроза завжди залишається», – повідомив Ігнат.

Він нагадав, що саме з території білорусі летіла більша частина балістичних ракет на початку повномасштабного вторгнення, зокрема Іскандери, Точка-У та інші. Ігнат також зазначив, що в Білорусі зараз знаходяться оперативно-тактичні комплекси росіян, є ракети С-300, С-400, тож загроза з території Білорусі, звісно, існує.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв запевняє, що в Білорусі недостатньо військ для нового наземного вторгнення в Україну.