Західні партнери один за іншим оголошують про готовність чи безпосередню передачу нового озброєння. Франція, США, Німеччина та Польща мають передати легкоброньовану техніку, яка дозволить Україні ефективно вести контрнаступ.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з політологом, головою Центру аналізу та стратегій Ігором Чаленко.

«Сполучені Штати Америки своїм рішенням стосовно передачі батареї Patriot, доречі сама Німеччина сказала, що теж надасть від себе в цю батарею другу, відповідно процес надання високоточної, сучасної зброї західних зразків, вже не зупинити», — вважає Ігор.

З його слів, країни нарешті організувались і підвели Німеччину до рішення передачі озброєння в складі коаліції, про яку вона згадувала, ухиляючись від рішучого кроку.

«Вже ми маємо фактично зелене світло на важке озброєння типу цих західних танків, те, що зараз Британія заявляє про Challenger2 наприклад. Очевидно, що далі наступним кроком буде вже авіація. Авіація з боку тих же Сполучених Штатів Америки. найближчий варіант це А-10 — штурмовики, які доповнять наші Су-24 і звичайно далі це F-16, які просять наші повітряні сили», — прогнозує Чаленко.

Він підсумував:

«Це вже показує, що захід вже не просто готує Україну до оборони та підтримує в ній проти рф, це свідчить, що нарешті нам почали надавати ті види озброєнь, які необхідні дійсно і для наступальних кроків».