Днями Медведчук звернувся до України в статті російського видання «Известия», де повторив наративи кремлівської влади, звинуватив у війні керівництво України та сказав, що поточний спротив призведе до розширення війни та ядерного конфлікту.

Чого хотів домогтися цими заявами Медведчук, на що він розраховує граючи на стороні путіна, обговорили в етері Громадського Інтерактивного Телебачення з головним редактором "Еспресо Захід" Ігорем Гуликом.

«Я не думаю, що Медведчук погодиться на роль якогось гауляйтера частини південного сходу. Мені видається, що тут мова йде про отаку широкомасштабну спецоперацію, яка розгортається не тільки в російському інформаційному полі, але і в Українському так само. Якщо ці всі пазли поскладати до купи, то можна зрозуміти, що Медведчук є лише одним з пазлів цієї великої спецоперації зараз, про яку ми можемо висувати просто конспірологічні теорії. Виводити якісь свої версії з того, що відбувається», — пояснив Гулик.

Також пан Ігор додав, що так Медведчук по факту відробляє борг перед господарем:

«Просто-напросто Медведчуку треба показати і довести вкотре відданість путіну, з другого боку йому потрібно перекрити негатив від його діяльності на росію перед війною, яка просто вилилася в тупе розкрадання російського бюджету».

Підсумовуючи він сказав, що не вважає перспективи призначення гауляйтером якоїсь території рівнем Медведчука, навіть, в його ж уявленні.