Сучасний світ потребує Черчилля, який би чітко висловив позицію та окреслив небезпеку, яку несе собою зараз росія. Світ має почути це та почати реагувати задля майбутнього.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з головою Української народної партії Юрієм Костенко.

«Згадка про Черчилля у цій війні доречна саме з точки зору тієї феноменальної політичної дальнозоркості, якою він володів і яка конче потрібна сьогодні українській владі. Її не було на початках незалежності. Це можна було пояснювати тим, що Кравчук, вчорашній функціонер комуністичної партії, раптом став президентом незалежної держави, не усвідомлюючи що таке національний інтерес, нацбезпека і загалом що таке сучасна політика. Доля просто викинула його на найвищу державну посаду», — розповів Юрій.

Проводячи паралель із сучасними подіями він сказав:

«Сьогодні якоюсь мірою повторюється історія. Тепер комунізм, який постав у всій своїй могутній збройній величі після Другої світової війни, вже начебто не існує, але помилки в тому числі і США щодо ядерного роззброєння України призвели до того, що на місці тоталітаризму радянського постав неоіпералізм путіна, ще страшніший для світової демократії. Тому що цей тоталітаризм путіна об'єднується із іншими тоталітарними державами в своєрідну коаліцію диктатур і це вже становить загрозу не лише для України в сьогоднішній війні, а й для всього демократичного світу. Саме тому сьогодні конче потрібно, щоб в іпостасі України президент Зеленський заявив на увесь світ, що Україна боронить не лише себе від оскаженілого путіна, але й увесь демократичний світ і у випадку теоретичного програшу України у цій війні, далі будуть демократичні країни, які входять до Європейського союзу, тобто це вже країни-члени НАТО, а відтак і весь світ втягнеться у страшну борню».
«Сьогодні український Черчилль має задекларувати вимогу до заходу абсолютно чітку: у нас є 2023 рік, в який Україна має нанести путінському режиму і його планам тотальну поразку. Це ми можемо зробити лише у випадку, коли Україні буде надана терміново допомога військова, фінансова, технологічна у вигляді зброї перемоги, а не зброї підтримки війни», — звертає увагу Костенко.

В підсумку він відзначає, що цей рік є визначальним не лише в перемозі України, а й в знищенні путінських божевільних бажань воювати з усім демократичним світом.