Помер видатний сотенний УПА, герой України Мирослав Симчич. Про першу зустріч із ним та його постать в історії боротьби за українську незалежність, розповів прямому етері Громадського інтерактивного телебачення голова ОУН Богдан Червак.

«Мені довелось з ним зустрічатися, вперше я з ним зустрівся на одному із маршів УПА, 13 жовтня на Покрову, коли українські націоналісти щорічно виходять колонами в Києві, щоб відзначити це величне свято, яке присвячували Українській повстанській армії. Тоді завжди, як правило це свято відкривав своєю палкою промовою Мирослав Симчич», — ділиться Червак та додає, що при знайомстві, коли Симчич тиснув його руку його вразила сила потиску, незважаючи на похилий вік Мирослава.

Це була справді сильна постать. Звістка про смерть дуже засмутила, але він прожив 100 років. Симчич став символом УПА. 

 «Мирослав Симчич зі зброєю в руках майже 6 років захищав незалежність України, потім він майже 30 років відсидів в московських концтаборах, потім він вийшов на волю і не припиняв свою діяльність вже, як комбатант. Саме тому українці мають пам’ятати про нього та шанувати його пам’ять», - наголосив Богдан Червак.

Ворог у нас той самий - росія, але змінилися українці! Тепер таких. як Мирослав Симчич в Україні є мільйони!

Деталі дивіться у відео.

Редакція Гіту висловлює щирі співчуття родині, знайомим та друзям Мирослава Симчича. Вічна пам'ять душі.