У Фейсбуці знов розгорілось палке обговорення теми фемінітивів.

Психолог Катерина Зінас заявила, що не хоче, щоб її професію називали психологинею, про що написала в своєму пості. Звісно в коментарях виникла палка суперечка між противниками та поціновувачами фемінітивів.

Про те, чому деякі жінки бунтують проти фемінітивів, в прямому ефірі ГІТу висловилась філологиня, редакторка Ольга Васильєва.

«На її сторінці знайшли старий допис за серпень 2022 року, де вона активно вживає фемінітиви, "княжна" там здається була і купа перерахованих фемінітивів, чомусь же вона не вживала маскулінатив, а до себе вона не хоче вживати фемінітив. Напевно вона просто вирішила справді хайпонути на цій темі, бо знала, що набере і вподобайок, і поширень допису, і приверне таким чином увагу до своєї сторінки», — ділиться своєю думкою Ольга.

Насправді з фемінітивами є певна проблема. Особливо проблема є серед трьох суспільних ланок - це військовослужбовці, держслужбовці та науковці. 

«Я вважаю, що дослухатися потрібно до жінок. Вони з'являються у професійних сферах відповідно мова має це відображати. Мовна видимість теж важлива. Якщо жінка у професії є, то вона має право називатися жіночим словом, до того ж фемінітиви з нашої мови ніколи не зникали.», - розповіла Ольга.

Деталі дізнавайтеся у відео.