РФ на свою й без того не надто інтелектуальну аудиторію поширює змонтовані/зрежисовані/неперевірені ролики про те, як погано до російських військовополонених ставляться наші військові. Немає жодних сумнівів, що росіяни в це повірять. Однак правда — одна! Росія — країна, яка проявила агресію до сусідньої держави.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець. Він заявив, що Росія — країна, яка живе імперськими наративами.

"Росія — країна-терористка. Росія намагається звинувати Україну в порушенні Женевських конвенцій та фальсифікує докази аби між жертвою та агресором поставити знак дорівнює", - написв український омбудсман.

Відео, що доводить російські злочини

При цьому він опублікував відео, де показав перші кадри після того, як РФ вбила в Оленівці українських військовополонених та цинічні кадри того, як російські військові (яких вже навіть ідентифікували) канцелярським ножем каструють українського військовополоненого. Кадри, які показують стан українських військових, які повернулися після полону. Кадри камери, де мали утримувати наших військових-азовців. Кадри, як російський військовий змушує співати російську пісню наших людей, фото закатованої людини, голову якої вивісили на паркан.


Окрему увагу заслуговують фото Михайла Діанова — його пораненого ведуть під пильним супроводом озброєного військового. Останній кадр — наслідок того, як до українських військовополонених ставляться в російському полоні.

"Цей жах пережили і переживають наші громадяни, захисники, воїни! Наголошую на тому, що саме Росії варто дотримуватися Женевських конвенцій. А також — забратися геть з нашої землі! Бо кожен злочин буде розслідуваний, а злочинець — покараний!" - заявив Лубінець.

Женевська конвенція

Женевські конвенції (англ. Geneva Conventions) — міжнародний договір, який закріплює у міжнародному праві норми щодо гуманного ставлення під час війни. Першу конвенцію було підписано у 1864 році. На сьогодні договір складається з чотирьох угод та трьох додаткових протоколів.