На сайті кабінету міністрів України зареєстрували петицію про розірвання договору оренди комплексу споруд Почаївської лаври з українською православною церквою.

Про це розповіла в прямому етері ГІТу керівниця БФ "Наша Галичина" Анна Войтович.

 «Те, що у західній Україні в час війни зосереджені московські попи і те, що відбувається в Почаївській лаврі — вони настільки відчувають свою безкарність і вседозволеність, що дозволяють собі проводити хресні ходи і всі на це закривають очі. Мені, як тернополянці, за це соромно», — ділиться своїми думками керівниця БФ "Наша Галичина" Анна Войтович.

Впродовж тривалого періоду фактично відбувається імітація боротьби з московським патріархатом. Ніяких рішучих дій щодо цього ніхто не здійснював.

«Тому, я вважаю, важливо проявити свою громадянську позицію і створити певний тиск з боку суспільства для того, щоб пришвидшити вирішення цього питання. Підписатися повинен кожен свідомий українець, який розуміє загрозу, яку несе московська церква в Україні. Ті інструменти, які вона використовує, щоб впливати на українців і щоб підтримувати фактичного агресора, який вбиває наших людей», — запевняє Анна.

Зараз динаміка збору голосів є досить хороша, тому багато шансів зібрати необхідну кількість голосів і дотиснути це питання.

«Є проблема з голосуванням, але спробуйте декілька разів, бо це питання принципове для кожного українця»,  — наголошує Анна Войтович.

Посилання на Петицію.

Детально у відео.