Німеччина на дає танки «Leopard», а українські танкісти їдуть до Польщі навчатися керувати такими танками.

Чому німці так впираються, яка ситуація склалась на німецькому ринку з танками, скільки потрібно на їх вироблення, чому Польща перейшла на корейські та американські танки, чи можливо домовитись про надання Україні танків на умовах випробувань та чи потрібно це, розповів у прямому етері ГІТу аналітик InformNapalm Антон Павлушко.

«У самої Німеччини залишилось небагато цих «леопардів». Питання постачання цих танків геть не просте. Ситуація складна. Німеччина ще раніше віддавала свої танки країнам НАТО, щоб співпрацювати з цими країнами на майбутнє. Німеччина не може виробляти регулярно стільки танків, які необхідні Україні. Польща перейшла на корейські та американські танки, тому, що німці не виробляють достатньої кількості їх і країни шукають нові моделі, удосконалені. Наразі для польщі підійшли »корейські та американські танки.», - наголосив Антон Павлушко.

Німецька танкова політика буде займатися наступні декілька років українським питанням, буде ремонтувати, апгрейдити танки для українців.

Деталі у відео.