З моменту втручання міської ради в публічний простір Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку пройшов майже місяць. Консолідація сил, обговорення дій з юристами, ініціювання громадських слухань і збір 600 підписів — так пройшли різдвяні свята для нашої громадської організації, але це ще не кінець. Залучення уваги лучан та участь у громадських слуханнях — це наступні важливі кроки .

Про це інформують на сторінці ГО Семиярусна гора.

«Звичайно ж, ми просимо ваш поширити цю подію серед друзів та особливо у вайбер-групах серед старшого населення. Усі категорії містян є важливими учасниками цієї події, тому чекатимемо вас вже скоро!
Під час слухань ми пропонуватимемо:

  1. відмовитися від сумнівної процедури державно-приватного партнерства, яке проводиться без публічного висвітлення;
  1. організувати відкритий архітектурний конкурс для реставрації Гостинного двору за сприяння Національної спілки архітекторів України;
  1. зберегти внутрішній простір Гостинного двору, публічним і відкритим для людей Міська громада, тобто ми з вами, є первинним носієм влади.
Громадські слухання 27 січня — це наше право брати безпосередню участь у місцевому самоврядування. Тому давайте не проґавимо цей момент! Лайки, репости та коментарі допоможуть нам у цьому. Хочеш змін — будь зміною!», - йдеться у повідомленні.

Де? Палац культури міста Луцька. Коли? 27 січня. О котрій? 13:00-13:45 реєстрація, 14:00 — початок

Довідково: коротко про головне:

- Протягом серпня-вересня 2022 року наша команда у партнерстві з волонтерською ініціативою «Будуємо Україну Разом» реалізувала проект відновлення історичної бруківки та створення публічного простору в рамках Гостинного двору в Луцьку (пам’ятка ХІХ століття), який знаходився у великому занепаді, та був закритим для громадськості до цього. Наша діяльність керувалася рішеннями тактичного урбанізму у вигляді міні-сцени, багаторічних рослин, сидячих місць та смітників.

- Протягом усієї осені там відбувалися різноманітні події від молоді, які були націлені на оживлення простору та його популяризацію серед населення.

- 23 грудня міська рада міста зруйнувала мурал з логотипом простору, заїхала технікою всередину та знищила частину багаторічних рослин. Усе відбувалося за наявного на той момент меморандумуму про співпрацю між ГО та владою міста, який діяв з літа.

- Обурившись цими діями ми почали ініціацію громадських слухань – найефективнішого у Луцьку механізму локальної демократії, для яких зібрали понад півтисячі підписів лучан за різдвяні свята.