Волинські волонтерки запустили власне виробництво домашніх супів швидкого приготування для українських військових. Пані Олександра з командою волонтерів на дому виготовляють супи та борщі за власною рецептурою, щоб забезпечити наших хлопців на фронті домашніми супами. Для цього самі відварюють всі необхідні складові окремо, подрібнюють, сушать, пакують та передають з іншими волонтерами безпосередньо на передову фронту.

Про виробництво, тонкощі процесу, особливості приготування при відключеннях світла та напрямки, на які працюють в етері ГІТу розповіла волонтерка Олександра Шептор.

«Виробництво не наростили, але збільшили темпи, бо дуже багато замовлень і зараз холодно. Ще літо, як літо, а зараз холодно і хлопці дзвонять, просять», — розповіла Олександра.

Також вона ділиться, що при постійних відключеннях електроенергії виробляти супи та борщі стало нелегко:

«Дуже важко, не багато попсувалося, але дівчата навчилися підлаштовуватись, підключили ще тих, на чиїх вулицях не відключають світло. Найгірше з м'ясом, бо це продукт, який швидко псується і мусово його швидко переробити, але справляємось, що ж нам робити».

Так волонтерка каже, що найбільш довготривалий процес це сушка та додає:

«Продукти треба сушити, нарізати, начистити — це процеси, які забирають найбільше часу. Вже з готових пакувати легко: кілька дівчат стали і ми можемо напакувати за день багато, але затримка в продуктах, бо їх не насушиш великими масштабами».

Наостанок, зі слів Олександри, на даний момент їх команда виготовляє три види супів: з макаронами, гороховий та червоний борщ. Вона запевняє, що вони не йдуть ні в яке порівняння з фабричними супами швидкого приготування, оскільки дуже поживні і виробляються зі своїх, натуральних овочів та м'яса. Суп з макаронами та гороховий виробляють за власною рецептурою, думали про патент, але поки на це немає часу.