Через відключення електроенергії в Луцьку масово застрягають люди у ліфтах.

Про те, як поводити себе в такій ситуації та чи варто користуватися зараз ліфтом, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів директор ТОВ СРБУ "Волиньліфт" Андрій Ткачук.

«Однозначно треба чекати фахівців, щоб приїхали, звільнили з кабіни. Самостійно намагатися вийти з ліфта небезпечно, бо це може призвести до травм та літальних наслідків, в іншому може привести до поломки ліфта механічної. Перше — потрібен спокій, не панікуйте, пробуйте додзвонитись до аварійної служби, якщо зв'язок не тягне можна постукати у двері, щоб сусіди, які йдуть пішки, передали звернення, що є люди в ліфті та очікувати аварійну бригаду, щоб звільнили з кабіни. Можуть бути випадки, коли лінія завантажена, бо йде багато застрягань, треба зачекати», — радить Ткачук.
«Останні дні в середньому 60 звільнень, вчора 73, сьогодні, 25 січня, вже більше 40-ка. Тобто дуже багато іде застрягань, люди поводять себе безпечно. Аварійні відключення йдуть без попереджень, спрогнозувати де відключать і як, неможливо — люди самі себе нарікають на небезпеку», —  повідомив Андрій.

З його слів, чекати на звільнення прийдеться максимально до години — це при найбільшій кількості одночасних застрягань у ліфтах.

Наостанок зазначив, що при наявності фобій закритого простору, краще обмежити користування ліфтами, а от непокоїтись про недостачу кисню не варто, адже всі ліфти мають вентиляцію, тому люди, які застрягли, не задихнуться.

Головне в такій ситуації зберігати спокій, зв'язатись з аварійною службою та очікувати на визволення.