У Волинському національному університеті імені Лесі Українки декілька місяців тому відбулися зміни на проректорських посадах. Посади проректорів покинули Анатолій Федонюк, Лариса Засєкіна та Вадим Ульянов, натомість на їхні місця прийшли нові люди.

У коментарі ІА «Волинські новини» ректор ВНУ Анатолій Цьось розповів про нових проректорів та чому відбулася заміна.

«Економія повинна стосуватися усіх працівників університету. Ми повинні ощадливо ставитися до електроенергії, газу та посад проректорів зокрема. Наразі цілком якісну роботу університету забезпечує чотири проректори. П‘яту посаду проректора з науково-педагогічної роботи та інновацій зараз ми виводимо зі штатного розпису», – сказав Анатолій Цьось.

На цій посаді працював Вадим Олексійович Ульянов.

«Він вирішив повернутися до Одеси, де жив і працював раніше. Вадим Олексійович досить добре працював та був хорошим проректором з точки зору допомоги в організації і забезпеченні діяльності медичного факультету. Наразі таку роботу досі якісно виконує декан факультету, тому недоцільно мати проректора, який би керував медичною галуззю», – переконаний ректор ВНУ.

Перед тим була зміна проректора з науково-педагогічної роботи, економічного розвитку та проєктної діяльності. Цю посаду раніше обіймав Анатолій Федонюк, щоправда назва проректорської посади дещо відрізнялася.

«Причина досить проста – проректор пішов навчатися у докторантуру, займатися науковою роботою та писати докторську дисертацію. Це правильно, що наші працівники здобувають вищий рівень освіти. Тому на цю вакансію був запрошений Ігор Дмитрович Чуліпа, який має стаж роботи і в закладах вищої освіти, і великий досвід організаційної роботи, і досвід проєктної діяльності. Його завдання в першу чергу полягає у забезпеченні участі університету в різноманітних грантах на проєктну діяльність», – поінформував Анатолій Цьось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнився заступник голови Волинської ОДА

Ігор Чуліпа
Ігор Чуліпа

Щодо посади проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці, то на переконання ректора, на ній досить якісно працювала Лариса Володимирівна Засєкіна.

«Я надзвичайно задоволений роботою Лариси Володимирівни. Але з особистих причин і частково через стан здоров’я вона не змогла б далі виконувати обов’язки проректора. Тому знову виникла вакансія, і була запропонована кандидатура Єлісєєвої Людмили Володимирівни, яка має відповідні знання, компетенції. Як показує практика, за цей період Людмила Володимирівна якісно і добре виконує свої посадові обов‘язки», – наголосив очільник університету.

Людмила Єлісєєва
Людмила Єлісєєва

Анатолій Цьось підкреслив, що зміна в ректораті відбулася не у зв‘язку з поганим виконанням обов‘язків, а через те, що виникли вакансії з причин або професійної діяльності, або підвищення якості професійної діяльності.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ