В ЗМІ з'явилась інформація про мобілізацію кримчан до російського війська.

Чи зможуть росіяни заткнути дірки своєї армії кримчанами, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів представник Крайової Ради українців Криму та головний редактор газети «Кримська світлиця» Андрій Щекун.

«Мобілізація в Криму почалась вже давно, а це напевне вже інша хвиля на сьогоднішній день, коли багато вже загинуло кримчан, особливо у перші місяці, особливо лютий, березень ми спостерігали, скільки вже загинули, які воювали проти свого ж народу. Особливо ті, що були громадянами України і стали зрадниками свого часу в 2014 року. На сьогодні я знаю, поступає така інформація з Криму, що військкомати ходять по хатах і дивляться особливо тих людей, які непридатні до військової служби. Навіть оглядають, приходячи з комісією додому до цієї людини і дивляться чи дійсно ця людина непридатна», — розповів Щекун.

Він зазначає, що такі випадки вже спостерігаються, нещодавно повідомили про такий в Бахчисараї.

Наостанок Андрій розповів, як кримчанам допомагають уникнути потрапляння до російської армії:

«Перш за все, ми допомагаємо їм виїхати максимально, наскільки це можливо. Близько сотні кримчан, молодих людей, які могли бути мобілізовані з числа українців, вже виїхали. Я скажу так, що багато пішли в ЗСУ, звісно після перевірки правоохоронних органів, служби безпеки, бо вони повинні кожного перевіряти в нас. На сьогоднішній день більше 200 українців з Криму в збройних силах України, близько 70-ти чоловік в нас загинувших, саме з Криму».