Волинська депутатка, разом з львівськими волонтерами відвідала Бахмут.

Про результати поїздки, що вдалося почути і побачити там, в етері ГІТу розповіла депутат Волинської облради, голова фракції "Європейська солідарність" в облраді Юлія Вусенко.

Вона розповіла, що з цими волонтерами вже їздили не раз і для волонтера Петра Шота, який організовував поїздку, це була вже 100-та.

«Ми виїжджаємо на своїй окремій автівці, це броньоване авто, а вже вантажівки або буси невеликі їдуть за нами. Тому що є частини, куди можна доїхати максимально далеко, там де вони часом виїжджають забирають. В цій поїздці він віддавав вже 90-тий автомобіль. Ми привезли з собою на фронт ще 4 військових автомобіля і плюс була спланована поїздка ще до цивільних людей в міста, які деокуповані і в тому числі в Харків», — розповіла Юлія.

Вона зазначила, що у військових є постійна потреба в машинах і їх комплектуючих, оскільки техніка дуже швидко зношується або виходить з ладу і роздобути необхідні запчастини часом неможливо. Тому за час повномасштабної війни треба було б розробити штаби або бази, де можна було б швидко отримувати це.

«Наприклад, квадрат, в якому вони можуть відпрацьовувати якісно це 1,200 км метрів, а ворог стоїть за 1,300 км і на ці 100 метрів треба було б якось швидко повернутись назад цілими і неушкодженими, а автомобіля немає, який міг би їх захистити, бо ми розуміємо, коли відкривають вогонь, то відповідь прилітає автоматично. Тобто вони стоять і ясно, що вони розуміють, це не геройство, що це треба зробити і вони будуть робити, але ризики можна ж було зменшити в рази», — підсумувала Вусенко.

Більше дивіться у відео: